Grootste gamecollectie onder de hamer | Gamer.nl

Grootste gamecollectie onder de hamer | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De collectie bestaat uit meer dan 11.000 unieke games en is door het Guine ' World Book of Records erkend als de grootste gamecollectie ter wereld. Van 21 spelcomputers zijn alle games aanwezig die voor het systeem in Noord-Amerika verschenen, nog eens 14 systemen hebben een nagenoeg complete collectie. Daarnaast zijn er nog vele collecties voor verschillende spelcomputers die gedeeltelijk zijn aangevuld. Op moment van schrijven staat het hoogste bod op 5.678 dollar, waarmee het minimaal door de verkoper beoogede bedrag nog niet gehaald is. De veiling loopt nog door tot 15 juni. 

De verzamelaar, Michael Thoma on, laat weten in een reactie dat hij de collectie kwijtmoet vanwege persoonlijke redenen. "Ik heb verantwoordelijkheden naar anderen toe en deze actie helpt me om die te kunnen nakijken. Geen zorgen, ik heb mijn verzameling vele keren verkocht in het verleden en ik wist nog steeds de aandacht van Guine te krijgen, en het is goed mogelijk dat me dat weer lukt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou