De grootaandeelhouder van Midway Games, Sumner Redstone, heeft zijn aandeel in het bedrijf verkocht voor 100.000 dollar (ruim 79.000 euro). Dit komt neer op een prijs van ongeveer 0,0010 cent per aandeel. Het aandeel van 87 procent wordt gekocht door Mark Thomas, die daarmee ook de schulden van Midway Games van 70 miljoen dollar (ongeveer 55,5 miljoen euro) overneemt.

Thomas lijkt een aardig koopje in handen te hebben, de aandelen waarvoor hij 100.000 dollar heeft betaald waren afgelopen vrijdag nog 30 miljoen dollar waard.

 

De vorige eigenaar, Redstone, probeerde wanhopig zijn aandelen in Midway Games zo snel mogelijk te verkopen vanwege een enorme schuld. Daarbij heeft hij een enorm verlies op de koop toe genomen. Redstone heeft door de jaren heen een geschatte 397 miljoen euro in het bedrijf gestoken.

Midway Games heeft in de laatste vijf jaar 393 miljoen euro verlies gemaakt. Bovendien dreigt het bedrijf de laatste tijd voortdurend zijn beursnotering te verliezen.

Het meest recente feit van Midway Games is het geslaagde Mortal Kombat vs. DC Universe. Verder heeft het bedrijf onder andere This is Vegas en The Wheelman nog in de planning staan.