Op 3 mei lanceert de GameCube in Nederland, dat is zeker. Er pakken zich echter donkere wolken samen boven die datum. ClubNintendo heeft namelijk eens rondgebeld met verschillende winkeliers, die allemaal melden dat er zich een probleem heeft voorgedaan bij Nintendo. Er zou iets misgegaan zijn met de levering, volgens de bronnen komen er maar 2000 GameCubes naar Nederland op dag 1. Dit betekend onder andere dat media-gigant MediaMarkt slechts 30 GameCubes krijgt, in vergelijking met 1000 Xboxen die het bedrijf op 14 maart kon verkopen.

Aantallen zijn nog niet helemaal duidelijk. Wel hebben we vernomen dat de Mediamarkt Rotterdam op ongeveer 30 stuks kan rekenen. Ter vergelijking: zij ontvingen 1000 Xbox consoles. Verder hoorden we dat de leverancier Gameworld slechts 300 stuks krijgt en zij moeten half Nederland daarmee bevoorraden.

Ook de gameshop keten Discovery (o.a gevestigd in Rotterdam) kan rekenen op maar 25 stuks per filiaal. Het is nog even afwachten wat Nintendo hier zelf op te zeggen heeft, maar ClubNintendo's bronnen lijken vrij betrouwbaar, wat zou betekenen dat het grootste deel van de Nederlanders die het plan had om op 3 mei een GameCube te gaan halen dat plan niet zal kunnen gaan uitvoeren.

We houden je op de hoogte.