Deeltje drie alweer van Splinter Cell, die gaat in december uitkomen. Dé stealthgame van de laatste jaren is een groot succes en Ubisoft wilt hier zoveel mogelijk van profiteren

Op Xboxworld.nl zijn maar liefst 37 nieuwe screenshots te bewonderen van het komende derde deel van de Splinter Cell reeks. Ook is er een stortvloed aan informatie vrijgegeven, die het wachten tot december wat makkelijker moet maken. Splinter Cell: Chaos Theory verschijnt eerst op PC en Xbox, en daarna pas op de andere consoles.

De game belooft meer vrijheid in het spelen, doordat je verschillende wegen kan kiezen en tweedegraads opdrachten kunt vervullen. Splinter Cell 3 zal dan ook gemaakt worden door de ontwikkelstudio in Montreal die de originele Splinter Cell creëerde, en zal net als Pandora Tomorrow over online-gameplay beschikken en zelfs een online coöperatieve spelmodi, die ook beschikbaar is via split-screen. Natuurlijk worden de graphics en geluiden aangepast aan de huidige maatstaven en zal het volgens de makers zelfs een vooruitstrevend kunststukje worden. De omgevingen zullen zelfs interactiever worden dan ze al waren, wat inspeelt op de grotere vrijheid.

Vooral de cöop mode zag er in de filmpjes van de E3 zeer veelbelovend uit. Deze mode kan dus ook zonder Xbox Live! gespeeld worden, doordat er een splitscreen toegepast wordt.

Ook een paar nieuwe wapens, zoals het mes, zullen hun intrede doen en beloven nog meer plezier. Ook grafisch lijkt het er een heel stuk op vooruit te gaan. Ubisoft wilt dus niet gemakkelijk incashen met snel afgeraffelde vervolgen, maar zorgt echt voor vernieuwing.

Zowel de info en de screenshots zijn hier te vinden.

Met dank aan Mantis voor het melden van dit nieuws.