Groei Xbox Game Pass vlakt af op consoles, stijgt enorm op pc

Groei Xbox Game Pass vlakt af op consoles, stijgt enorm op pc

Op Xbox-consoles is de groei van Xbox Game Pass-abonnees aan het afvlakken, maar op pc is juist "ongelooflijke groei" merkbaar.

Dat heeft Xbox-baas Phil Spencer verteld tijdens een gesprek op WSJ Live, waar hij ook meldde dat de Xbox-consoles en Game Pass in de toekomst mogelijk in prijs stijgen en dat de ontwikkeling van Project Keystone voorlopig stil ligt. Journalist Tom Warren deelde diverse quotes van topman op Twitter.

"We zien ongelooflijk groei op pc... op consoles zie ik dat de groei afvlakt, vooral omdat je op een gegeven moment iedereen op consoles hebt bereikt die lid wil worden." Spencer bevestigt ook voor het eerst dat Game Pass winstgevend is voor Microsoft. Volgens hem beslaat Game Pass op dit moment ongeveer vijftien procent van de totale omzet van Microsofts gamedivisie.

In januari dit jaar werd nog gemeld dat er meer dan 25 miljoen Xbox Game Pass-abonnees waren, maar recente cijfers zijn er niet. Microsoft deelde gisteren wel diens kwartaalcijfers, waarbij Xbox een recordomzet heeft gedraaid.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Met games als Death Stranding snap ik dat. En als straks in 2023 de games uitkomen die gepland staan en misschien de ABK deal doorgaat zal het waarsschijnlijk weer gaan stijgen. Er zijn er wellicht ook weer voor een groep mensen de deal aflopen die er destijds was, kan me voorstellen dat niet iedereen van die groep het abonnement verlengt.

0
test

@Ziminar voor mij is gamepass een beetje komen en gaan op pc.. had het al een tijd geleden opgezegd, maar voor Scorn had ik mn abbo weer geactiveerd. Om hem direct daarna weer te deactiveren want damn wat een teleurstelling die game.

0

@ali3n8tor Hahah ja ik las dat heel veel Xbox fanboys zich wanhopig aan deze game vasthielden.

0

@ali3n8tor ik vind Scorn wel vermakelijk maar niet meer dan dat. Games worden sowieso teveel gehyped, dat moet je met een korrel zout nemen

0
test

Zolang er van die 1 euro voor 3 maanden aanbiedingen zijn zal je hoe dan ook na die periode een daling zien want niet iedereen blijft plakken.

0
test

@FishSt1ck Waar zie je aanbiedingen, want ik probeer vaak genoeg mooie deals te vinden maar die 1 euro voor 3 maanden is echt al tijden niet meer helaas.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou