Gris verschijnt op 13 december voor pc en Switch | Gamer.nl

Gris verschijnt op 13 december voor pc en Switch | Gamer.nl

Ontwikkelaar Nomada Studio heeft de releasedatum onthuld voor de puzzel-platformer Gris. De aankomende game verschijnt op 13 december voor pc en Nintendo Switch.

Gris vertelt het verhaal van een jong meisje dat verloren raakt in haar eigen wereld, terwijl ze probeert om te gaan met een traumatische gebeurtenis dat eerder in haar leven gebeurd is. De ontwikkelaar voegt daaraan toe dat haar leed van de traumatische gebeurtenis zich manifesteert in haar jurk. "Deze jurk geeft de speler nieuwe vaardigheden waarmee makkelijker genavigeerd kan worden door Gris haar vervaagde realiteit. Met het duidelijker worden van het verhaal, zie je Gris emotioneel groeien en ontdek je wereld op een andere manier. Zo ontdek je nieuwe wegen om te verkennen met het gebruik van Gris haar nieuwe vaardigheden", aldus Nomada Studio.

Gris wordt verder omschreven als een rustige en suggestieve ervaring waar zich geen gevaar, frustratie en dood in begeeft. Spelers kunnen een gedetailleerde wereld verkennen dat tot leven wordt gebracht door een fijne kunststijl en gedetailleerde animatie. Met het spelen van de game worden steeds meer puzzels, platformactie en optionele uitdagingen onthuld, waarin steeds meer van de wereld van Gris toegankelijk wordt voor de speler.

Gris verschijnt op 13 december voor pc en Nintendo Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou