Grin werkte voor Square Enix aan een spin-off in de Final Fantasy-serie met de subtitel Fortress. Volgens de oprichters van de studio kwam Square terug op het contract van twintig miljoen dollar en had de uitgever de game al vroegtijdig afgeschreven.

Volgens de Andersson-broers vond Square Enix de Noord-Europese stijl van de game niet goed, terwijl dat juist zou zijn waar de uitgever vanaf het begin om had gevraagd en een van de belangrijkste redenenen waarom ze nou net een Zweedse ontwikkelaar in de arm hadden genomen.

Om hun opdrachtgever te testen besloten de broers artwork op te sturen die ze hadden gekopieerd van het door Square Enix zelf gemaakte Final Fantasy XII. Het antwoord van Square zou zijn dat het niet goed was, omdat het niet op Final Fantasy leek. "Toen realiseerden we ons dat wat we ook doen, zij hun besluit al hebben gemaakt", vertelt Bo Andersson. "We wilden een revolutie veroorzaken binnen Final Fantasy, en dat is precies wat ze nodig hebben. Het laatste deel zuigt natuurlijk."

Fax

Ook maakte Square Enix onredelijke eisen, volgens de Grin-oprichters. Zo zou de ontwikkelaar alle gamecode en muziekbestanden naar Square moeten faxen. "Dat is zo maf als het klinkt", zegt Bo Andersson. "Het is een onmogelijke eis, je kunt ASCII of binaire code niet over de fax versturen. Het is dom. Echt achterlijk. Het is bijna een criminele activiteit." Square Enix heeft nog niet gereageerd op de beschuldigen.