Grim Fandango-remake ook naar pc | Gamer.nl

Grim Fandango-remake ook naar pc | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Tijdens E3 werden de PlayStation 4- en Vita-versies van de remake aangekondigd, maar nu is ook zeker dat de game naar pc komt. Double Fine bevestigde het nieuws via Twitter. 

Er zijn nog geen verdere details over de remake van de game. Grim Fandango is een adventuregame die in 1998 voor de pc verscheen. Anders dan andere advertures die Tim Schafer voor LucasArts maakte, was deze game 3D. Dat zorgde voor een ietwat unieke besturing, maar tevens onvergetelijke personages en dialogen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou