We hebben er al eerder over bericht, een opvallende wet in Griekenland welke computerspellen gelijk stelt met gokken. Eerder leek het er op dat de wet voor games niet actief zou worden gecontroleerd door de politie, het tegendeel blijkt echter waar te zijn. De Griekse politie jaagt keihard op de game-cafe's en de eigenaren voelen zich bedreigd.

De wet wordt per politie-district verschillend toegepast, vooral in het noordelijke deel van Griekenland liggen de game- cafe's onder vuur. Door de starre houding van de politie zijn al verschillende game-cafe's gesloten en is ook de World Cyber Games dit jaar van plaats veranderd. Eerst zou Athene de plaats worden voor het game-feest, maar toen de organisatie de Griekse houding ten opzichte van games ontdekte, heeft men het evenement snel naar San Fransico verplaatst.Dozens of internet cafe owners were dragged before court since then across the country, particularly in towns in northern Greece. away from the attention of the national media.

According to a recent update of the law, internet cafes are even barred from operating in basements or upper floors, so that police can more easily control them from street level.

De vraag is hoe lang de politie dit nog vol kan houden, vooral omdat er tot nu toe weinig publiciteit aan de wet is gegeven. Het is in ieder geval te hopen dat de Nederlandse overheid niet zulke ideeën gaat ontwikkelen, want dan wordt het tijd om te emigreren