Al enige tijd is er veel te lezen over een wet in Griekenland die het gokken moet verbieden. Klein bijeffect is dat het spelen van iedere vorm van spelletjes ook direct verboden is geworden. De wet heeft al voor enige arrestaties gezocht, en de Grieken zelf kunnen het bijna niet geloven. Zelfs op het spelen van simpele spelletjes staan zware straffen.

Een speciale commissie van de EU begint zich nu ook met de wet te bemoeien. Griekenland heeft zich niet aan alle voorschriften gehouden. Daarbij is de commissie bang dat de wet het zakendoen in en met Griekenland belemmert. Daarbij wordt ook aangehaald dat het doel van de wet niet slecht is, de uitvoering wel. Door de slechte omschrijving van gokken is zelfs het eigen bezit van een PS2 strafbaar.

Inmiddels zijn er al wel enkele rechtszaken over de wet geweest, die zijn gewonnen door de verdachte. Het rechtshof noemt de wet in strijd met de grondwet, en politieagenten die aanwezig waren bij invallen in internetcafé's hebben geen gokactiviteiten waar genomen. The Greek government has been warned by the European Commission over a law it passed last year that seemed to ban all computer games. The law stirred up anger and disbelief after it resulted in several arrests and the closure of Internet cafes. Griekenland is verplicht te reageren op de commissie. Een verdere discussie tussen de commissie en Griekenland zou hoogst ongebruikelijk zijn, dus waarschijnljk gaat Griekenland de wet aanpassen.

Kan je toch weer veilig met je GameBoy op vakantie naar Griekenland

Met dank aan JayVee voor het melden van dit nieuws.