Shadow of Rome is een nieuwe hack & slash game van Capcom die, als we Computer and Videogames mogen geloven, onze stoutste verwachtingen zal overtreffen. Het spel biedt volgens deze Engelse namelijk meer hack & slash plezier dan toppers als Ninja Gaiden en Devil May Cry.

Het verschil zit hem vooral in de bruutheid van de gevechten. De ledenmaten die je van je tegenstander af hakt kun je namelijk oppakken en gebruiken om hem de genadeklap te geven. Je zal tegenstanders in stukjes kunnen hakken, in de fik kunnen steken en ze aftuigen tot er niets meer van over is. Het klinkt heel ziek, maar de Romeinen waren dan ook geen lieverdjes.

Shadow of Rome is trouwens meer dan alleen maar geweld en ranzigheid. In het spel neem je, afhankelijk van het level, de rol aan van de twee vrienden Agrippa en Octavius. Daar waar Agrippa het van de brute kracht moet hebben en de levels waarin je hem speelt vol actie zullen zitten, zal je met Octavius ook voor een wat meer subtiele, stealthy aanpak kunnen kiezen.

Leuk is dat het spel, nagelang je goed bent in het stealth of het actiegedeelte, je meer levels van dat specifieke type zal presenteren. Hierdoor wist het spel als het ware zijn eigen minpunten weg en past het zich aan aan de wensen van de speler.

Computer and Videogames heeft een aantal nieuwe screenshots van het spel die naast de brute actie ook het stealthgedeelte laten zien, waar ook de bananenschiltruc om de hoek komt kijken. Shadow of Rome komt in Europa pas in 2005 op de markt.