De lezers van het vakblad voor de gamesindustrie, Control, wezen het strategische Greed Corp aan als beste overall gamesproductie uit Nederland.

De Dutch Game Awards zijn dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan Nederlandse gamesmakers en zijn een initiatief van de Amersfoortse gamesconferentie Game in the City. Tijdens het Control Industry Dinner werden in totaal 13 plexiglazen uilen uitgereikt, de Dutch Game Award.

Naast Greed Corp viel ook Fairytale Fights van het inmiddels failliete Playlogic in de prijzen (Best Visual Design en Best Audio Design). Beste Serious Game was het educatieve Mijn Naam is Haas. Beste advertentie-game (advergame) was Pritt Knutselwereld, een online spel gemaakt door het Amsterdamse Little Chicken.

Een team studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht kreeg de prijs voor Best Student game met hun Paper Cakes. Bovendien sleepte het studententeam ook de award voor Best Original Gamedesign binnen.

De Control Industry Award voor beste overall-game werd aan de makers overhandigd door Takahashi, maker van bekend games als Katamari en Noby Noby Boy.