Om het online distributiesysteem Steam wat extra te promoten heeft Valve een leuke deal gesloten met 3D graphics firma ATI. Gamers die een ATI Radeon videokaart in hun pc hebben zitten kunnen geheel gratis Half-Life 2: The Lost Coast en Half-Life 2: Deathmatch downloaden.

“Het is voor pc gameontwikkelaars altijd een uitdaging geweest om games te maken zonder te kunnen zeggen wat voor hardware de gamers in hun machines hadden zitten,” legt Valve's Doug Lombardi. “Steam haalt die barrière weg en geeft ons de kans om hoge kwaliteit games als Lost Coast en Deathmatch aan te bieden aan bezitters van vooraanstaande hardware.”

Gamers met ATI Radeon videokaarten kunnen naar de website van Steam gaan om daar de gratis games te downloaden. De website zal automatisch detecteren of de bezoeker in het bezit is van een Radeon kaart en zal de downloads voor andere graphics hardware blokkeren. Mocht je nog geen Radeon kaart hebben, maar wel van plan zijn om er een aan te schaffen, wees dan niet gevreesd. Tot begin 2008 zullen kopers van de videokaarten er ook Steam en ATI Catalyst software bij krijgen.

AMD, het moederbedrijf van ATI, heeft recentelijk laten weten dat klanten van de nieuwe ATI Radeon 2900 XT gratis Team Fortess 2, Portal en de tweede episode van Half-Life 2 kunnen downloaden via Steam.

Gratis kijken naar de ondergaande zon van The Lost Coast