Op 31 augustus vindt in de Rotterdamse club Off Corso de nationale finale plaats van WCG. Twaalf gamers/clans strijden tijdens een avondshow om de zes tickets naar de WCG wereldfinale in Monza. 

De nieuwe organisatie van de WCG heeft ervoor gekozen de finale in een geheel nieuwe setting te houden. eSports groeit razendsnel en de sport verdient een optimale en professionele ambiance waarin een groot publiek de matches perfect kan volgen. Vandaar de keuze voor Club Off Corso in Rotterdam, die op 31 augustus volgepakt zal zijn met 1000 man en zowel voor gamers als publiek van alle gemakken voorzien zal zijn. Elke match garant voor spektakel. Immers, het is zes keer een ticket naar Monza of niks, zes keer de dood of de gladiolen. Herkansingen bestaan niet.   

DE FINALISTEN

De finalisten zijn voortgekomen uit de voorrondes die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden in The Game Synicate én de halve finale die, zonder publiek, ook op 31 augustus gespeeld wordt. 

De finalisten zijn: 

Need for Speed: Most Wanted (PC)

Laurens Hoek aka H2k.DJiTHStefan Timmermans, aka serious.MaDDoGSteffan Amende aka SteffanIvan Barend, aka Genemirx

FIFA 2006 (PC)

Mark Schalken aka KnightS*vnXGerard Renes aka KnightS*SoulRobert van Kleeff aka H2K|RvKPatrick Rol, aka H2K|Rollo

Warcraft 3: Frozen Throne (PC) Manuel Schenkhuizen aka 4K^GrubbyKevin van der Kooi aka fnatic.RotterdaMTjakko Cazander aka IdoNot AgreeGert-Jan Deen aka Vis^iZi Project Gotham Racing 3 (Xbox 360)

Arthur Vankan, aka King TuurAlexander Vankan aka Alex VWouter van Someren, aka HandewasserJimPaul Hertroijs aka JeePee

Dead or Alive 4 (Xbox 360)

Ian Arsadiwirja aka ooI GARUDA IooWouter Strankinga aka Knigts*KryePascal A.J. Wientjes aka Knights*DokuLuciano Berghout aka LongShot

Counter-Strike (PC) 

ConstoDigital-PlasaFture-GamingPact-Gaming

HOE BEMACHTIG IK EEN KAARTJE

Wil jij de finales bijwonen, dan kan dat, want de kaarten zijn volledig gratis. Het enige wat je moet doen is een mail sturen naar kaarten@wcg2006.nl.