In de game krijgen spelers de mogelijkheid om als dansende beren in een magische trein te stappen en verschillende concerten van de Grateful Dead te bezoeken. Welke concerten dat zullen zijn moet nog bepaald worden; fans kunnen op de officiële website stemmen op hun tien favoriete concerten van de band. Welke concerten het worden, wordt op 31 januari 2012 bekendgemaakt. 

Het is nog niet helemaal duidelijk wat het platform van Grateful Dead Game: The Epic Tour precies is. Aangezien gamers op de site kunnen inloggen met hun Facebook-account, betreft het waarschijnlijk een Facebook-game.

Er zijn vier pre-order pakketten beschikbaar voor de game, de goedkoopste, de Burrito Package, kost tien dollar. Dit pakket bevat honderdvijftig stealies (de valuta in The Epic Tour), exclusieve ontwerpen voor de personages in de game en spelers krijgen met dit pakket eerder toegang tot nieuwe features. Het duurste pakket, Diamond, kost vierhonderd dollar. Dit pakket bevat onder andere vijftienhonderd stealies, een poster die in beperkte oplage is gedrukt, een gelamineerde ledenkaart en verschillende in-game extra's.