'Graphics Xbox 360 verbeterd door anti-aliasing PS3' | Gamer.nl

'Graphics Xbox 360 verbeterd door anti-aliasing PS3' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Omdat deze vorm van anti-aliasing veel van een systeem vergt, zou de techniek niet kunnen draaien op de 'inferieure proce or' van de Xbox 360. Jorge Jimenez en Jose I. Echevarria, de twee programmeurs, hebben naar eigen zeggen nu het tegendeel bewezen en claimen zelfs dat de techniek op de Xbox 360 beter werkt en zodoende mooiere beelden levert.

Volgens Jimenez en Echevarria is het draaien van de speciale techniek mogelijk dankzij de grafische proce or van de Xbox 360. Door de GPU van de Xbox 360 kan de techniek zelfs sneller draaien dan op de PlayStation 3. Op de PS3 zou het 3 tot 4 milliseconden duren voordat een beeld via de techniek is gerenderd, terwijl dit volgens hen op de Xbox 360 maar 2,7 milliseconden duurt. 

De speciale techniek heet officieel morphological antialiasing scheme en werd voor het eerst gebruikt bij God of War III. De vorm van anti-aliasing minimaliseert kartels, ook wel bekend als 'jaggies'.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou