Grand Theft Auto 5 meer dan 60 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Grand Theft Auto 5 meer dan 60 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Grand Theft Auto 5 is wereldwijd inmiddels meer dan 60 miljoen keer verscheept, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van het derde kwartaal van uitgever Take-Two Interactive.

GTA 5 verscheen in september 2013 op Xbox 360 en PlayStation 3 en lanceerde het jaar erna op pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game staat maandelijks altijd nog in de top 10 verkooplijsten in de meeste landen. Naast GTA 5 en diens online modus leverden releases als NBA 2K16, WWE 2K16 en de Borderlands-reeks ook geld op.


Ondanks de goede verkopen is de netto omzet van het bedrijf met 22 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. In het derde financiële kwartaal van vorig jaar werd er 531 miljoen dollar aan netto omzet binnengehaald, terwijl dat afgelopen kwartaal 414 miljoen dollar was. Dat leverde een netto verlies op van 42,4 miljoen dollar ten opzichte van 40 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. 

Take-Two gaf aan dat het een stijgende lijn ziet in verkoop van downloadbare content en virtueel geld voor games die eerder al aan consumenten verkocht zijn. Deze categorie groeide in het kwartaal met 45 procent ten opzichte van vorig jaar. 

Tot slot laat Take-Two weten dat 80 procent van de verkoop op consoles nog altijd fysiek is. Op pc wordt echter 90 procent van alle games digitaal verkocht, mede dankzij het succes van Steam.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou