'Grand Theft Auto 6 is in ontwikkeling' | Gamer.nl

'Grand Theft Auto 6 is in ontwikkeling' | Gamer.nl

Een anonieme bron claimt dat Rockstar begonnen is aan de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6. Ook zou de ontwikkelaar hebben gewerkt aan een GTA-game die zich in Tokio afspeelde, al zou die titel geannuleerd zijn.

Een anonieme bron meldde deze informatie aan de website TechRadar. Rockstar zou voorbereid werkt voor Grand Theft Auto 6 verrichten, al zou een locatie waar de game zich afspeelt nog niet gekozen zijn. Grand Theft Auto 5 speelde zich af in de staat San Andreas, gebaseerd op het zuidelijke gedeelte van Californië. 


De bron claimt dat Rockstar voorheen ook plannen had om een GTA-game zich af te laten spelen in de Japanse megastad Tokio. De ontwikkelaar zou werknemers zelfs naar de stad hebben gestuurd om onderzoek te doen, waaronder het nemen van foto's en praten met inwoners. Deze reis zou zich rond de ontwikkerling van Grand Theft Auto: Vice City hebben afgespeeld.

De game die zich in Tokio afspeelde zou geannuleerd zijn omdat Rockstar het moeilijk vond om de GTA-games zich buiten de Verenigde Staten af te laten spelen. Ook zou het ingewikkelde wegennetwerk van Tokio problemen opleveren. 

Rockstar heeft zelf nog geen nieuwe game aangekondigd. Vooralsnog brengt de ontwikkelaar regelmatig updates uit voor GTA Online, het online gedeelte van Grand Theft Auto 5. Naast een nieuwe Grand Theft Auto-game, kijken ook veel gamers uit naar een vervolg op de westerngame Red Dead Redemption, dat weer een vervolg was op Red Dead Revolver.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou