Grand Theft Auto 5 is 110 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto 5 is 110 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto 5 is wereldwijd 110 miljoen keer verkocht. De maandelijkse verkopen van het spel zijn gedaald, maar zijn volgens Take-Two beter dan verwacht.

Take-Two Interactive heeft gisteren haar fiscale jaarcijfers bekendgemaakt, waar het onder andere onthulde dat de totale omzet van het bedrijf is gestegen met 49 procent tot 2,67 miljard dollar. Ook werd er gepraat over de verkopen van de verschillende uitgegeven games. Zo heeft Grand Theft Auto 5 nu wereldwijd 110 miljoen kopieën verkocht.

De maandelijkse verkopen van GTA 5 zijn gedaald ten opzichte van november vorig jaar, toen het spel de mijlpaal van 100 miljoen verkochte kopieën bereikte. Toch zijn de verkopen volgens Take-Two directeur Strauss Zelnick beter dan verwacht. Hij zegt tijdens de presentatie dan ook dat GTA 5 heeft bewezen een must-have-titel te zijn op elk platform. Ook vertelt Zelnick dat de microtransacties in GTA Online nog steeds een goede bron van inkomsten zijn.

Red Dead Redemption 2, dat in oktober vorig jaar werd gelanceerd, heeft tot nu toe 24 miljoen kopieën verkocht. Dit betekent dat er een miljoen exemplaren zijn verscheept in de afgelopen drie maanden. Zelnick onthulde bovendien dat de online-modus van het spel, Red Dead Online, later dit kwartaal uit de bèta-fase wordt gehaald.

Bij het bekendmaken van de jaarcijfers werden ook Civilization 6, dat beter presteert dan werd verwacht op de Nintendo Switch, en NBA 2K19 positief uitgelicht. Take-Two verwacht in 2019 een druk jaar te krijgen en richt zich volgens Zelnick ook op mobiele games. De uitgever wil zowel bestaande als nieuwe franchises naar mobiel brengen in de vorm van companion apps, spin-offs en volledige games.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tijd voor GTA VI ik verwacht de eerste trailer in november 2019 en dan de launch in 2021. Was bij GTA V ook het geval eerste trailer kwam in november 2011 en de launch in 2013.

0
test

@TommyVercetti In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. :-P

0
test

@archangel1110 RDR2 was 8 jaar in ontwikkeling dus 2021 is vrijwel al zeker de launch datum.

0
test

Ik ben inmiddels gestopt met gta5 maar ik heb me er uitstekend mee vermaakt. Ik heb veel zin in deel 6

0

Aanbevolen voor jou