Dat Duitsland op gamesgebied af en toe lichte vormen van dictatuur aanneemt is al langer bekend, dat de PC versie van GTA3 er ook aan moet geloven nog niet. Uiteraard was dit wel te verwachten. De Duitse versie krijgt geen bloed, minder splatterwerk en het zal niet mogelijk zijn om voorbijgangers die al naar de grond gewerkt zijn nog eens een trap (of twee ) na te geven. Dat kunnen de tere zieltjes van de Duitse kindertjes allemaal niet verwerken. Natuurlijk staat er 18+ op de doos, maar controleren of men zich daar aan houdt is natuurlijk meer werk dan de boel gewoon verbieden.

Ook fijn om te weten is dat deze versie van GTA3 wel Engelstalig is, maar ook Duitse ondertiteling krijgt.Obwohl es inoffiziell schon länger klar, gab es immer wieder Fandiskussionen über die Gewaltdarstellung in der deutschen PC-Fassung von GTA 3. Nun gibt es eine offizielle Stellungnahme.

Jetzt dürften auch die letzten Zweifler überzeugt sein. Wie uns Take 2 Deutschland soeben telefonisch mitteilte, wird die deutsche PC-Version von GTA 3 ganz ohne Blut und Splattereffekte auskommen. Man wird auch wehrlose Menschen, die sich am Boden wälzen nicht noch mal zusätzlich mit einer Waffe zusetzen können. Mocht je jouw kleine broertje nog willen verrassen, dan is de Duitse import versie van GTA3 natuurlijk de beste keus. Voor de overige gamers is het toch wat verstandiger om de lokale gamesboer te bezoeken. In Nederland hebben de gamers het zo slecht nog niet... Nog een heel ander feitje over GTA3 kunnen we vinden op MSNBC.com. De PlayStation2 versie van GTA3 is namelijk al 3 miljoen keer over de toonbank gegaan sinds oktober 2001. Dit nadert al aardig de 4,5 miljoen keer die de eerste twee delen samen verkocht zijn. De PC versie zal dan waarschijnlijk ook wel voor dit nieuwe record gaan zorgen.