De game zou aanvankelijk op 3 november uitkomen, maar in de tweede week van oktober werd bekend dat de game uitgesteld zou worden. “Bij ons komen de loyale liefhebbers van Gran Turismo altijd op de eerste plaats. Daarom viel het ons ook zo zwaar dat we moesten besluiten om de release van de game uit te stellen, dat was echt een vreselijk moeilijke beslissing", zegt Kazunori Yamauchi, president van ontwikkelaar Polyphony Digital over het uitstel. "Ik verontschuldig me bij iedereen die we zo lang hebben laten wachten. Hopelijk zijn jullie snel over de teleurstelling heen als jullie eenmaal hebben kennisgemaakt met de talloze racemogelijkheden in Gran Turismo 5.”

De langverwachte racegame werd uitgesteld, omdat Yamauchi nog niet tevreden zou zijn geweest over de game. Yamauchi streefde ernaar om de game te laten draaien op een full-HD schermresolutie van 1080p in combinatie met een beeldverversing van 60 frames per seconde. Dit is tot zijn ongenoegen echter ook ondanks het uitstel niet helemaal gelukt, bekende Yamauchi eerder: "[Er kunnen] momenten zijn - als een aantal verschillende effecten samenkomen, en al helemaal met de weersomstandigheden - waarop het spel tot minder dan zestig frames daalt en daarvoor vraag ik jullie om vergiffenis." De meeste games op de PlayStation 3 draaien overigens op dertig frames per seconde.

Over Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 is een racesimulator die zich kenmerkt door realistisch autohandeling, bestaande banen en vele verschillende auto's van bekende merken. Twintig verschillende locaties, zeventig verschillende circuitvariaties en een garage vol met duizend auto’s vormen de hoofdmoot van Gran Turismo 5.