zal duizend auto's bevatten en zal nog voor het einde van dit jaar uitkomen voor PlayStation 3. Dat maakt ontwikkelaar Polyphony Digital bekend op haar website.

Van de duizend auto's zullen er 170 zogenaamde premium modellen zijn. Voor deze auto's zal er een compleet interieur zijn nagemaakt, die zullen reageren op eventuele schade aan de auto. Verder heeft Polyphony Digital laten weten dat er meer dan twintig racebanen beschikbaar zullen zijn die in totaal voor meer dan zestig verschillende routes zorgen. Ook zijn er elektrische auto's beschikbaar, waaronder de Prius en de Tesla.

Behalve de toevoeging van nieuwe auto's en racebanen zal het nu ook mogelijk zijn om over de kop te vliegen. Bij een nog onbekend aantal auto's zal er een schademodel aanwezig zijn. Verder zal er een online fotoalbum beschikbaar zijn en een album voor vastgelegde herhalingen. Ook is er ondersteuning voor Youtube aangekondigd, waarmee het mogelijk is om herhalingen direct op de videoservice te uploaden.

Face Tracking

Gran Turismo 5 zal ook ondersteuning bieden voor Face Tracking via PlayStation Eye. De camera herkent de gezichtsbeweging van de speler en verzendt deze informatie naar de game. Hoe deze feature precies in Gran Turismo 5 gaat werken is nog niet bekend.