Na vier jaar lang wachten, is de kogel eindelijk door de kerk. Gran Turismo 4 zal op 9 maart in de Europese schappen liggen. Het spel zal meer dan 700 auto's in zijn gelederen hebben. De Europese versie zal zelfs voorzien worden van tien extra wagens, die niet in de Japanse versie aanwezig zijn. Hieronder de nieuwe Alfa Romeo GT, de Audi Nuvolari Quattro, een door HPA Motorsports gemodificeerde Golf IV R32, de Auto Union V16 Type C en Chapparal 2J racewagens, en de Peugeot 905 die in 1993 Le-Mans won.

Nieuwe dingen in GT4 ten opzichte van de vorige delen, zijn onder andere de B-Spec mode, waarbij je een raceteam manager bent, de Photo Mode, waarmee je alle auto's in de game op verscheidene locaties kunt fotograferen en zelfs uitprinten, een nieuwe en uitgebreidere motor tuning mode, de mogelijkheid om je auto's van spoilers en andere velgen te voorzien, en natuurlijk een realistischer racemodel.

Er zullen 52 circuits beschikbaar zijn om op te racen waaronder Suzuka, de Nürburgring Nordschleife en La Sarthe bij Le Mans. Ook is in verscheidene steden te racen, zijn drag-strips beschikbaar en behoort rallyracen op "dirt" en sneeuwcircuits ook tot de mogelijkheden. Verwacht rond de release van de game nog een review hier op Gamer.nl.