Gamespot heeft de moeite genomen om de Xbox 360-versie van Prey te vergelijken met een low-end, mid-end en high-end PC. Vergeleken met een low-end PC, ziet de Xbox 360-versie er een stuk beter uit. De PC moet inleveren op gebied van textures, belichting en andere sfeerbepalende grafische effecten. Een mid-end PC weet mooiere textures voort te brengen dan de Xbox 360-versie. Men moet echter nog steeds inleveren op gebied van belichting.

Prey op een high-end PC ziet er duidelijk beter uit dan de Xbox 360-versie. De textures zijn scherper en gedetailleerder en de anti-aliasing doet beter z'n werk. Ook de belichting komt wat beter uit de verf. De high-end PC configuratie bestaat uit een Geforce 7900 GTX en een Intel Core 2 Extreme, waar dus zeker geen misselijk prijskaartje aan hangt. Een Xbox 360 is daarmee vergeleken een stuk goedkoper, hoewel je dan nog wel een tv met HD-resoluties zult moeten hebben van 1000 euro of meer voor de optimale ervaring. Je kunt de vergelijkende test hier bekijken.

Prey is niet de enige game die beter draait op een high-end PC. Hetzelfde geldt ook voor Quake 4, Call of Duty 2, Condemned en The Elder Scrolls IV: Oblivion. Toch zegt dit meer over die games dan de Xbox 360 zelf. Allevijf de games draaien op engines die niet volledig geoptimaliseerd zijn voor de hardware van de Xbox 360 en hun roots hebben in PC-hardware. Aankomende games zoals Gears of War laten al beelden zien die een stap boven die van Prey zitten, terwijl een stabiele framerate gehandhaaft blijft. Games als deze draaien op echte next-gen engines zoals in dit geval Unreal Engine 3.0. Het is dan ook vooral wachten op games met volledig geoptimaliseerde engines, voordat een console als de Xbox 360 optimaal gebruikt zal worden op grafisch gebied. Hetzelfde zal ongetwijfeld ook op gaan voor de PS3 die misschien nog wel tot meer in staat is.