'Grafische stijl Zelda: Skyword Sword staat in dienst van gameplay' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De manier waarop we het spel hebben samengesteld zorgt ervoor dat je moet letten op hoe vijanden hun wapens dragen. Er zijn verschillende manieren om daar [met de grafische stijl] mee om te gaan. Enerzijds kun je kiezen voor een super realistische stijl, de andere optie is om juist niet voor het realisme te gaan. We vonden dat, gezien het accent ligt op de zwaardgevechten, het beter was om voor een overdreven stijl te gaan met betrekking tot de kenmerken van de vijanden", aldus Aonuma. 

De grafische stijl van The Legend of Zelda: Skyward Sword, waar op de afgelopen E3 voor het eerst beelden van getoond werden, wordt door Nintendo omschreven als "een schilderij dat tot leven is gekomen";. De nieuwste Zelda voor de Wii staat gepland voor begin volgend jaar en laat spelers met de Wii MotionPlus-functionaliteit precieze zwaardslagen uitdelen aan vijanden. Dit is nodig omdat de vijanden in Skyward Sword vaak maar op één bepaalde manier verslagen kunnen worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou