Als we Atari mogen geloven bevat Shadow Ops de intensiteit en actie die we uit grote Hollywood blockbuster films kennen. Om dit doel te bereiken heeft men een aantal mensen uit de filmindustrie ingehuurd die er vooral voor gezorgd hebben dat het spel op het gebied van geluid, zijn gelijke niet kent. De geluidseffecten zijn ontwikkeld door Soundelux, het bedrijf achter de geluiden uit Kill Bill en Gladiator en Inon Zur heeft de muziek voor het spel geschreven en The Seattle Symphony heeft het in uitvoering gebracht. Al deze inspanning op het gebied van geluid heeft in ieder geval zijn vruchten afgeworpen, want Shadow Ops draagt het gewilde THX certificaat.

Ook grappig is dat men Writers Tag Medillo en Ric Roman Waugh ingehuurd heeft om het script te schrijven voor de film. Beiden zouden reeds aan verscheidene films meegewerkt hebben. Mochten de namen geen belletje doen rinkelen: Tag Medillo is zelfs voor de Internet Movie Database een volledige onbekende en Ric Roman Waugh is vooral bekend van zijn werk als stuntman.

Wat we op het gebied van gameplay moeten verwachten, zullen we binnenkort te weten komen. Shadow Ops: Red Mercury is namelijk 'gold' gegaan, wat inhoudt dat het spel klaar is en enkel nog gedrukt hoeft te worden, alvorens men het naar de winkels zal verschenen. In Europa zal die heugelijke gebeurtenis op 18 juni plaatsvinden, zowel voor de PC als Xbox-versie. Het spel maakt alvast gebruik van een recente versie van de Unreal engine, dus van grafisch spektakel zijn we alvast verzekerd.

Update Deze goldmelding betreft, in tegenstelling tot wat we aanvankelijk veronderstelden, enkel de Xbox versie. De PC versie zal pas in de herfst op de markt komen.