Nog maar een paar dagen wachten en Gears of War 2 draait op onze Xbox 360, want de game heeft eindelijk zijn gouden status bereikt. Games worden regelmatig uitgesteld, dus een gouden status is goed nieuws. Het moet nu wel heel raar lopen wil Gears of War 2 niet zijn geplande releasedatum van zeven november halen.

In Gears of War 2 mag je andermaal de wapens opnemen met Marcus Fenix en zijn Delta Squad. Deel twee speelt zich zes maanden af na Gears of War en de mensheid staat op het punt van totale vernietiging. Na de verdwijning van twee grote steden is nu ook de Jacinto, de laatste veilige thuishaven van de mensheid, aan de beurt. Er rest ons en Fenix in het bijzonder niets anders dan de wapens op te nemen en de Locust de oorlog te verklaren.

Bijna wekelijks kregen we van Cliff Blezsinki en Epic een videodagboek waarin we ondermeer de wapens, vijanden en nieuwe omgevingen uit Gears of War 2 te zien kregen. En we denken dat we voor iedereen spreken wanneer we zeggen dat we de game nu onderhand zelf willen spelen.