Pirates-regisseur praat over geannuleerde Bioshock-film | Gamer.nl

Pirates-regisseur praat over geannuleerde Bioshock-film | Gamer.nl

Gore Verbinski, regisseur van onder andere Pirates of the Caribbean, had in 2008 plannen om een Bioshock-film te maken. Vandaag liet hij weten in een href="https://www.reddit.com/r/movies/comments/5u2frh/im_gore_verbinski_director_of_the_ring_pirates_of/ddr1za2/?context=10000">Ask Me Anything-sessie op Reddit</a> dat het project een jaar later, vlak voor aanvang, werd geannuleerd.

Volgens Verbinski waren er waarschijnlijk twee redenen waarom Universal Studios besloot om de film niet te laten schieten. Ten eerste wilde hij de film R-rated (17+) houden, wat financieel minder aantrekkelijk was. Ook was het creëren van de gamewereld als film wellicht te prijzig.

''Er is geen kort antwoord op die vraag, maar het was acht weken voordat de stekker eruit werd getrokken. Het is een R-rated film. Ik wilde het R-rated houden, omdat ik vond dat dat toepa elijk was, en het was een dure film. Het is een gigantische wereld die we maakten en het is geen wereld waar je gewoon naar locaties kunt om te schieten. Voor A Cure For Wellne konden we naar een aantal locaties om de wereld te creëren, maar Bioshock werkt zo niet.

Ik denk dus dat het een combinatie van het prijskaartje en de leeftijdscla ificatie de redenen waren waarom Universal Studios zich er uiteindelijk niet comfortabel bij voelde. Dure, R-rated films werkten toen niet.''

Omdat de regi eur aangeeft dat R-rated films nu wel commercieel aantrekkelijk kunnen zijn, sluit hij niet uit dat er ooit nog een Bioshock film komt. Hij zou het zelf echter moeilijk vinden om terug te keren naar de film, omdat het volgens hem, toch een mislukt project is.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou