Gooka 2 is het vervolg op Gooka. Zover was je wellicht al gekomen bij het aanschouwen van de titel. En wellicht kwam daarna dezelfde vraag in je op welke bij vele andere mensen ook naar boven kwam: wat in de naam van de Heer is Gooka? De kans dat je het kent is immers niet groot, want Gooka verscheen in 1997 en was een 2D adventure ontwikkeld door een onbekende Tsjechische ontwikkelaar. Hoe dan ook, vergeet het feit dat het een opvolger is eventjes, want Gooka 2 ziet er wel degelijk interessant uit.

Gooka 2 belooft namelijk een 3D adventure te worden waarin de gevechten afgehandeld worden via een turn-based RPG systeem. Echt ingewikkeld heeft men dit niet gemaakt, maar de gevechten zouden een leuke afwisseling naast het adventuregedeelte moeten zijn. Het spel speelt zich af in een kleurrijke wereld genaamd Janatris. Verder is er helaas nog weinig over het verhaal bekend. Wel bekend zijn de volgende eigenschappen:- Unique turn based RPG system - with simplicity and intuitiveness to aid fabulous playability.

- Dynamic camera control for a full cinematic experience - storytelling and action.

- Variability of environment - using day, night, rain, wind, dynamic lights and shadows to create desired atmosphere.

- 49 breathtaking locations split into 4 separate episodes from storage room to complex labyrinth. Gooka 2 zal worden uitgegeven door Cenega, de Tsjechische uitgever welke ook Korea, Shade en UFO: Aftermath op de markt zal brengen. Meer screenshots en informatie vind je bij GamersHell. Nog meer screenshots staan voor je klaar bij Tiscali