Google zou Stadia steeds minder als consumentenplatform zien

Google zou Stadia steeds minder als consumentenplatform zien

Google zou niet zozeer meer proberen Stadia aan consumenten te verkopen en zich in plaats daarvan richten op het verkopen van de techniek achter Stadia aan andere bedrijven.

Dat meldt Business Insider. Google zou steeds minder interesse hebben in het betalen voor grote third-party games om ze op de dienst te krijgen. Dit als gevolg van een gebrek aan populariteit van de dienst, gecombineerd met het sluiten van interne ontwikkelteams voor games.

Minder dan 20 procent van het Stadia-team van Google zou zich nu op consumenten richten; de rest zou zich volledig richten op het verkopen van de techniek aan andere partijen onder de naam Google Stream. Zo zou Google de techniek aan Capcom verkopen, waardoor de uitgever demo's via diens eigen website zou gaan streamen. Ook zouden er gesprekken met Bungie lopen voor het afnemen van de technologie.

Google liet via een statement aan Business Insider weten nog steeds games naar Stadia te willen brengen in 2022. Een bron meldde aan de website dat er binnen Google genoeg liefhebbers van de techniek zijn die er voor willen zorgen dat Stadia niet verdwijnt, maar "die betalen de rekening niet".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Iedereen zag het aankomen, als het niet binnen een paar jaar winst maakt trekt Google de stekker eruit. Het motiveert niet echt om nog eens een service van Google af te nemen, voor je het weet bestaat het niet meer.

0
test

Zoveelste Google product waarin ze niet genoeg geld investeren met als resultaat dat het niet gelijk miljarden aan winst in het laatje brengt, en dus gaat de stekker eruit. Dat de games op Linux draaien was sowieso een extreem domme beslissing, en dat ze het Game Pass model niet gewoon hebben gekopieerd is ook onbegrijpelijk.

0

Aanbevolen voor jou