Nieuws

Google zou Stadia steeds minder als consumentenplatform zien

Het bedrijf zou de techniek achter Stadia aan andere bedrijven verkopen

Geschreven door Michel Musters op
Google zou niet zozeer meer proberen Stadia aan consumenten te verkopen en zich in plaats daarvan richten op het verkopen van de techniek achter Stadia aan andere bedrijven.

Dat meldt Business Insider. Google zou steeds minder interesse hebben in het betalen voor grote third-party games om ze op de dienst te krijgen. Dit als gevolg van een gebrek aan populariteit van de dienst, gecombineerd met het sluiten van interne ontwikkelteams voor games.

Minder dan 20 procent van het Stadia-team van Google zou zich nu op consumenten richten; de rest zou zich volledig richten op het verkopen van de techniek aan andere partijen onder de naam Google Stream. Zo zou Google de techniek aan Capcom verkopen, waardoor de uitgever demo's via diens eigen website zou gaan streamen. Ook zouden er gesprekken met Bungie lopen voor het afnemen van de technologie.

Google liet via een statement aan Business Insider weten nog steeds games naar Stadia te willen brengen in 2022. Een bron meldde aan de website dat er binnen Google genoeg liefhebbers van de techniek zijn die er voor willen zorgen dat Stadia niet verdwijnt, maar "die betalen de rekening niet".

Dit artikel delen:

Lees meer

It Takes Two is vijf miljoen keer verkocht Hogwarts Legacy komt mogelijk op 6 september uit
3

Reacties op: Google zou Stadia steeds minder als consumentenplatform zien

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Ziminar

  • 5 februari 2022 12:40
  Iedereen zag het aankomen, als het niet binnen een paar jaar winst maakt trekt Google de stekker eruit. Het motiveert niet echt om nog eens een service van Google af te nemen, voor je het weet bestaat het niet meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 5 februari 2022 23:32
  Zoveelste Google product waarin ze niet genoeg geld investeren met als resultaat dat het niet gelijk miljarden aan winst in het laatje brengt, en dus gaat de stekker eruit. Dat de games op Linux draaien was sowieso een extreem domme beslissing, en dat ze het Game Pass model niet gewoon hebben gekopieerd is ook onbegrijpelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jsk

  • 6 februari 2022 08:18
  Het is ook vanaf dag 1 niks geweest (heb zelf een abonnement gehad). Van games tot interface en functionaliteiten. Bijzonder dat zo'n groot bedrijf geld kan pompen in iets waarvan de gemiddelde gamer alle fouten doorziet. Kan geen toeval zijn dat Phil Harison dit geleid heeft. Hij zat bij Sony (PS3) en Microsoft (Xbone) in hun zwakste periodes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.