Google verwijdert honderden Swing Copters-klonen | Gamer.nl

Google verwijdert honderden Swing Copters-klonen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

“We verwijderen applicaties die ons beleid schenden, zoals apps die illegaal zijn of die haatzaaien”, aldus Google tegenover the Guardian. “We geven geen commentaar op individuele apps.”

Swing Copters, de spiritueel opvolger van het zeer populaire Flappy Bird, verscheen donderdag voor zowel Android als iOS. Maandag publiceerde ontwikkelaar Dong Nguyen echter al een filmpje van de game, waarop het spelprincipe ma aal werd gekopieerd. Door die wildgroei aan klonen kwam het origineel op de 63ste plaats in de Play Store. Veel gebruikers konden Swing Copters voor Android daardoor moeilijk vinden. Nu de honderden klonen door Google verwijderd zijn, staat de originele Swing Copters wel bovenaan in de zoekresultaten. De game is tu en de tienduizend en vijftigduizend keer gedownload.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou