Google verwijdert emulatoren van Android Market | Gamer.nl

Google verwijdert emulatoren van Android Market | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De populairste emulatoren Nesoid, Snesoid, Gensoid, N64oid, Ataroid, Gearoid en Gameboid zijn elk van Googles app-winkel  verwijderd. Deze apps kunnen de werking van kla ieke spelcomputers nabootsen en bijbehorende games afspelen. De emulatoren bevinden zich juridisch gezien in een grijs gebied omdat ze zelf geen illegale software bevatten, maar alleen gebruikt kunnen worden met games die niet legaal verkrijgbaar zijn. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de emulatoren van Android zijn verwijderd.

Eind maart werd er ook reeds een PSOne-emulator verwijderd. Dat was kort voordat Sony Eric on de Xperia Play op de markt bracht, een smartphone waarvoor officiële PlayStation-games gekocht kunnen worden in de Android Market. De emulatoren zijn nu nog wel beschikbaar op andere plekken dan de Android Market. Waar iPhone-apps officieel alleen in de App Store aangeboden mogen worden, daar kunnen Android-apps ook gedownload worden van websites en andere app-winkels dan Googles eigen Market.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou