Google stopt met gamestreamingdienst Stadia

Google stopt met gamestreamingdienst Stadia

Gamestreamingdienst Google Stadia wordt volledig stopgezet.

Dat heeft Google gisteren aangekondigd. Vanaf 18 januari 2023 kan niemand de dienst meer gebruiken - tot die tijd kunnen mensen hun gekochte spellen nog spelen via de dienst. De Google Store is wel per direct gesloten, zodat er geen nieuwe aankopen gedaan kunnen worden. 

In een blogpost meldt Google dat Stadia niet het gewenste aantal spelers trekt, al worden precieze cijfers niet genoemd. Wel staat het bedrijf nog altijd achter de technologie achter Stadia - men overweegt om het binnen andere diensten van Google terug te laten komen.

Google gaat volgens een FAQ spelers al het geld dat ze aan software en hardware hebben besteed teruggeven, zolang het product maar in de Google Store is gekocht. Denk aan games en uitbreidingen, de Stadia-controller, de Founders Edition en de Premiere Edition. Stadia Pro-spelers krijgen het geld voor die versie van de dienst niet terug. Hardware, zoals de controller, hoeft niet teruggestuurd te worden.

Een paar maanden geleden benadrukte Google nog dat Stadia niet zou stoppen. "Stadia wordt niet stopgezet. Wees gerust, we zijn altijd aan het werk om meer geweldige games naar het platform en Stadio Pro te brengen."

Bij release in 2019 werd Google Stadia niet goed ontvangen door zowel spelers als critici. De reputatie van de clouddienst liep later nog een deuk op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen. Jade Raymond, de maker van de eerste Assassin's Creed-games, was een van de mensen die Stadia verliet. Zij richtte vervolgens Haven Studios op. Die studio werd even later overgenomen door Sony. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En dat was niet te verwachten?

0
test

Nee precies haha. Ben benieuwd wat ik terug ga krijgen.

0

Aanbevolen voor jou