Google Stadia-controller niet volledig draadloos bij lancering

Google Stadia-controller niet volledig draadloos bij lancering

In een nieuwe video van Google Stadia is in kleine print te lezen dat draadloze connectie bij lancering alleen mogelijk is bij het gebruik van een tv met Chromecast.

Het idee van de draadloze controller is dat het zijn eigen wifi connectie heeft en altijd gekoppeld blijft aan de datacenters van Stadia. Dit betekent dat je niet iedere keer je controller opnieuw hoeft te synchroniseren wanneer je van apparaat veranderd en dat de vertraging minder is. In de video wordt kort ingegaan op dit aspect van de controller, maar in het klein onderin is te lezen dat deze dus alleen bij het gebruik van een tv met Chromecast Ultra draadloos is.

Google heeft The Verge verteld dat ze zeker willen dat de draadloze functie perfect werkt voor de tv voordat het naar andere apparaten wordt gebracht. Gebruikers die de Stadia-controller willen gebruiken op andere apparaten, moeten bij de lancering gebruik maken van een USB-kabel.

Watch on YouTube

Google Stadia komt uit op 19 november.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb me er te weinig in verdiept nog, maar kan je dit ook met bijvoorbeeld een PS4 controller op een smart TV spelen?

0
test

@KratosFever Hangt er vanaf op welk apparaat je wil spelen. Op PC kan je wel een eigen controller gebruiken: https://support.google.com/stadia/answer/9338852?hl=en

0
test

Voor mij zou dat ook de enige manier van spelen zijn.... op de bank op de tv. Vraag of de menu van games toegankelijk zijn, aangezien ze de pc-versie gaan streamen ben ik wel benieuwd of je kan navigeren naar het grafische setting menu van de game. Wellicht wordt dit aangepast voor stadia. Ik zie dit wel zitten, maar lees graag reviews waarin men oa dit soort punten bespreekt.

0

Aanbevolen voor jou