Google sluit interne Stadia-ontwikkelstudio

Google sluit interne Stadia-ontwikkelstudio

Google sluit de interne ontwikkelstudio waar men aan games voor Google Stadia werkt.

Het bedrijf laat weten dat Google Stadia als een service wel blijft bestaan. Het gaat puur om de sluiting van de studio Stadia Games and Entertainment. De ontwikkelaar had nog geen game voor de dienst uitgebracht. 

Stadia Games and Entertainment had vestigingen in Los Angeles en Montreal. Er werken in totaal zo'n honderdvijftig mensen. De studio werd geleid door voormalige Ubisoft-werkneemster Jade Raymond. Zij vertrekt bij Google.

Google gaat zich richten op het doorontwikkeling van de Stadia-technologie. Het bedrijf wil met externe ontwikkelaars samen blijven werken om meer games naar het platform te brengen.

Via Google Stadia kunnen spelers via Chrome, Chromecast en smartphones games spelen zonder dat men daar speciale hardware voor nodig heeft of de games gedownload moeten worden.

Google Stadia

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

sinds de release hoor je er ook niks meer over.

0

@HunterSeeker ik gebruik het persoonlijk meer dan mijn PS4 en mijn Switch op het moment moet ik zeggen. Het is geweldig dat je op haast elke enigszins moderne telefoon, tv, pc of laptop je spellen kan draaien zonder download, updates of whatever. Daarnaast prima games voor een tientje per maand, en een goed draaiende Cyberpunk.

0
test

@HunterSeeker uhh, dat ligt dan aan jou, maar ik hoor juist steeds meer mensen die er gebruik van maken, want het werkt gewoon goed.

0
test

Stadia gewoon geen dikke ex en ze redden het niet. Zo zie je maar weer je meot een dikke ex hebben om mensen naar je brand te trekken.

0
test

@hulstpower Ik denk dat je met 'dikke ex' dikke exclusives bedoelt, anders is het wel een erg rare zin haha.

0
test

@Paxopoxo Ja bedoel ik ook.

0
test

@hulstpower Het gaat hier niet om Stadia zelf, maar om een interne studio's die met 2 games bezig waren. Grote kans is dat ze inmiddels gewoon meer dan genoeg 3rd party interesse hebben die hun games naar het platform willen brengen, waardoor het niet nodig is om zelf ook nog games te maken.

0
test

@SuperDre Snap ik maar denk niet dat stadia het gaat redden. En misschien hebben ze wat van 3rd party maar denk niet dat het mensen over de streep trekt om stadia er bij te nemen. Hun hele business model is gewoon verkeerd maar dat is mijn mening. Had er eerst wel intresse in maar ze trekken mij niet over de streep heb destiny 2 even geprobeerd bij ze maar het was het gewoon niet voor mij.

0

Aanbevolen voor jou