Nieuws
Google

Google onthult volgende maand gameproject tijdens GDC

Gaan we eindelijk de 'Yeti' vinden?

Geschreven door Lucas May op
Google gaat volgende maand hun gameproject onthullen tijdens de Game Developers Conference in San Francisco.

De zoekgigant heeft uitnodigingen uitgestuurd voor een presentatie op dinsdag 19 maart om 10:00 uur lokale tijd (18:00 uur Nederlandse tijd). Er zijn geen details over de inhoud van de presentatie gedeeld, behalve de zin "Gather around" en een afbeelding met licht aan het eind van een donkere gang.

Google heeft vaker presentaties gehouden tijdens de GDC, maar in dit geval wordt de uitnodiging omschreven als "Google's aankondiging". Gecombineerd met de cryptische inhoud van de uitnodiging wordt verwacht dat Google een grote aankondiging gaat doen.

Vorig jaar kondigde Google de eigen streamingdienst Project Stream aan, die het mogelijk maakte games te streamen via de Google Chrome-browser. In september ging Google een samenwerking aan met Ubisoft waarmee spelers Assassin's Creed Odyssey konden spelen in Chrome.

Volgens Kotaku is Google van plan een "agressieve" zet te doen door de streamingdienst in combinatie met eigen hardware op de markt te brengen. Geruchten wezen op een nieuwe console met de codenaam 'Yeti' waar de streamingdienst op kan worden gedraaid. Mogelijk gaat Google een Netflix-achtige dienst aanbieden, waarbij games kunnen worden gestreamd naar bijvoorbeeld pc's, smartphones, tablets en wellicht een eigen apparaat.

Het bedrijf wilde eerder al grotere stappen maken binnen de game-industrie. Volgens berichten was Google van plan Twitch over te nemen en was er zelfs al een overeenkomst voor 1 miljard dollar, voordat Amazon ze voor was. Google gaat de concurrentie aan met onder andere Sony, Microsoft, Amazon en Nvidia, die allen ook aan streamingdiensten werken.

De Game Developers Conference vindt van 18 tot 22 maart plaats in San Francisco.

Lees ook: Cloud gaming is (alweer) de toekomst

Google

Dit artikel delen:

Lees meer

Organisator mislukt Fortnite-evenement aangeklaagd door Epic Games Crackdown 3 komt tien jaar te laat uit
1

Reacties op: Google onthult volgende maand gameproject tijdens GDC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Darkness2K7

    • 20 februari 2019 15:31
    dinsdag de 19e of woensdag de 20e ??

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.