Google onthult volgende maand gameproject tijdens GDC

Google onthult volgende maand gameproject tijdens GDC

Google gaat volgende maand hun gameproject onthullen tijdens de Game Developers Conference in San Francisco.

De zoekgigant heeft uitnodigingen uitgestuurd voor een presentatie op dinsdag 19 maart om 10:00 uur lokale tijd (18:00 uur Nederlandse tijd). Er zijn geen details over de inhoud van de presentatie gedeeld, behalve de zin "Gather around" en een afbeelding met licht aan het eind van een donkere gang.

Google heeft vaker presentaties gehouden tijdens de GDC, maar in dit geval wordt de uitnodiging omschreven als "Google's aankondiging". Gecombineerd met de cryptische inhoud van de uitnodiging wordt verwacht dat Google een grote aankondiging gaat doen.

Watch on YouTube

Vorig jaar kondigde Google de eigen streamingdienst Project Stream aan, die het mogelijk maakte games te streamen via de Google Chrome-browser. In september ging Google een samenwerking aan met Ubisoft waarmee spelers Assassin's Creed Odyssey konden spelen in Chrome.

Volgens Kotaku is Google van plan een "agressieve" zet te doen door de streamingdienst in combinatie met eigen hardware op de markt te brengen. Geruchten wezen op een nieuwe console met de codenaam 'Yeti' waar de streamingdienst op kan worden gedraaid. Mogelijk gaat Google een Netflix-achtige dienst aanbieden, waarbij games kunnen worden gestreamd naar bijvoorbeeld pc's, smartphones, tablets en wellicht een eigen apparaat.

Het bedrijf wilde eerder al grotere stappen maken binnen de game-industrie. Volgens berichten was Google van plan Twitch over te nemen en was er zelfs al een overeenkomst voor 1 miljard dollar, voordat Amazon ze voor was. Google gaat de concurrentie aan met onder andere Sony, Microsoft, Amazon en Nvidia, die allen ook aan streamingdiensten werken.

De Game Developers Conference vindt van 18 tot 22 maart plaats in San Francisco.

Lees ook: Cloud gaming is (alweer) de toekomst

Google

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

dinsdag de 19e of woensdag de 20e ??

0

Aanbevolen voor jou