Google komt met abonnementsdienst voor Android-games

Google komt met abonnementsdienst voor Android-games

Google heeft zijn eigen abonnementsdienst voor Android-games en -apps aangekondigd: Google Play Pass.

Net als het vorige week gelanceerde Apple Arcade kost het 4,99 dollar per maand om lid te zijn van de dienst. Ook op Google Play Pass hebben geen van de games advertenties of in-game aankopen. Het verschil is dat geen van de games die Google Play Pass-abonnees kunnen spelen exclusief voor de abonnementsdienst zijn.

Daarbij gaat het niet alleen om games, maar ook om andere apps, zoals AccuWeather. Qua games komen onder andere Star Wars: Knights of the Old Republic, Terraria, Monument Valley en Risk beschikbaar. In totaal komen er zo'n 350 apps op te staan, die om de zoveel tijd worden ververst.

Abonnees kunnen Play Pass-titels herkennen aan een speciaal symbooltje bij de app in kwestie in de Play Store. Ook is er een apart tabblad waar alle content te vinden is. Net als bij Apple Arcade kunnen abonnees Play Pass delen met vijf familieleden of vrienden. De dienst werkt op Android-smartphones en -tablets en laptops.

Google Play pass lanceert ergens deze week in de Verenigde Staten. De dienst moet ook naar andere landen komen, maar Google heeft niet bevestigd welke landen dat zijn en of en wanneer de dienst in Nederland arriveert.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Het verschil is dat de games die Google Play Pass-abonnees kunnen spelen niet exclusief voor de dienst zijn" Nou dan is dit al meteen de "stamp of doom" voor deze service tot dat ze exclusives gaan koppelen zoals Apple dit doet. Klinkt alsof ze dit snel hebben bedacht na de aankondiging van Apple.

0

@warcryptic Dat is ook zo, ik voorspel ook dat ze dit binnen een jaar weer stopzetten zoals Google met zoveel services en applicaties doet. https://killedbygoogle.com/

0
test

@warcryptic Daar heeft het inderdaad alle schijn van, dat ze dit maar even snel bedacht hadden. Dat zie ik al aan de volgende zinnen: "Net als het vorige week gelanceerde Apple Arcade kost het 4,99 dollar per maand om lid te zijn van de dienst. " "Net als bij Apple Arcade kunnen abonnees Play Pass delen met vijf familieleden of vrienden. " Daarnaast had niemand hier iets over gehoord tot Apple met Arcade kwam opzetten. Ze willen weer even aanhaken met iets dan andere bedrijven geld oplevert.

0

@Paxopoxo wat een mooie 'inhoudelijke' reactie. laat me raden.... jij hebt een iphone.

0
test

@window007 - In jou "inhoudelijke" reactie ontbreekt motivatie, waarom denk jij dit? En waarom denk je dat dit de hoofdmotivatie zou zijn om deze service wel/ niet te willen? Ik heb geen Iphone maar ik zou Apple Arcade gehaald hebben voor deze exclusives. De Android variant heb ik 0 interesse in. Dit heeft niks te maken met fan zijn van Apple of Android / of niet, maar of het aanbod je aanspreekt of niet.

0

Aanbevolen voor jou