Google benadrukt nogmaals dat Stadia niet stopt

Google benadrukt nogmaals dat Stadia niet stopt

Google benadrukt nogmaals dat het de streamingservice Google Stadia blijft ondersteunen.

Dat doen ze in een Tweet gericht aan een consument die vraagt of de service binnenkort gesloten wordt. "Stadia wordt niet stopgezet. Wees gerust, we zijn altijd aan het werk om meer geweldige games naar het platform en Stadio Pro te brengen", luidt het antwoord op de vraag. 

Vorige maand claimde Google al dat Stadia nog altijd 'springlevend is'. Dat meldde Stadia-ontwikkelaar en marketinghoofd Nate Ahearn destijds aan GamesIndustry.biz. "We zijn op weg om dit jaar meer dan honderd nieuwe games te lanceren op Stadia, en we blijven er voor zorgen dat Stadia een geweldige plek is om games te spelen op apparaten die je al in huis hebt staan."

Ahearn richtte zich vervolgens nogmaals op de twijfelaars. "Ik zou alle mensen die er niet in geloven willen zeggen dat ze moeten letten op hoe we onze woorden in daden omzetten, terwijl we het Stadia Makers-programma laten groeien en samenwerken met AAA-studio's als Capcom, EA, Square Enix, Ubisoft en anderen."

Bij de release in 2019 werd Google Stadia niet goed ontvangen door zowel spelers als critici. De reputatie van de clouddienst liep later nog een deuk op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen. Jade Raymond, de maker van de eerste Assassin's Creed-games, was een van de mensen die Stadia verliet. Zij richtte vervolgens Haven Studios op. Die studio werd even later overgenomen door Sony. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nog even een jaartje trekken aan een dood paard en dan alsnog stoppen.

0

@gusanito haha sowieso. Ik geef ze nog wel meer dan een jaar, maar binnen 5 jaar is dit project verleden tijd.

0
test

@gusanito grootste probleem nu voor ze is, is dat ze niet een grote library hebben waar je uit kunt kiezen als je maandelijks betaalt zoal inmiddels met gamepass wel hebt, en daar heeft MS dus goed in geinvesteerd voor de toekomst, want gamestreaming IS de toekomst, zelfs met daarnaast dus nog je eigen cloud PC om oude 'local' games te draaien.

0

De vraag is hoe lang, het schept niet heel veel vertrouwen als de platformhouder er zelf geen investeringen in wil doen door er games voor te ontwikkelen. Tel daarbij de reputatie van Google omtrent het de nek omdraaien van services en dan weet je als gebruiker dat het bijna zonde van je geld is om hier games voor aan te schaffen

0
test

@Ziminar maar als je genoeg third party denkt te hebben, dan hoeft je ook niet je eigen games te ontwikkelen.

0

Aanbevolen voor jou