Electronic Arts heeft, middels een persbericht, weer enige nieuwe informatie vrijgegeven omtrent de nieuwe James Bond game, Golden Eye: Rogue Agent genaamd. Men heeft ervoor gekozen de franchise eens vanuit een ander perspectief te benaderen, namelijk die van de slechterik. Als speler wordt je namelijk ingehuurd door Auric Goldfinger die in een oorlog verwikkeld is met zijn aartsvijand Dr. No, met als doel de grootste misdaadorganisatie van de wereld te overheersen.

De speler draagt de codenaam GoldenEye met zich mee omdat hij ooit, in een confrontatie met Dr. No, zijn oog verloor. Goldfinger heeft dit oog echter weten te vervangen door een syntetisch gouden oog. Gedurende het spel krijgt de speler meerdere malen de kans om zijn personage op verschillende vlakken te verbeteren, waardoor de strijd tegen Dr. No en zijn hulpjes iets gemakkelijker zal worden.

Golden Eye: Rogue Agent is, na het 3rd person uitstapje in Everything or Nothing, weer een first person shooter geworden. Hoewel het nog niet bekend is in welke hoedanigheid we James Bond zelf tegen zullen komen, komen we wel een aantal bekende locaties uit eerdere films tegen, zoals de straten van Hong Kong, de bergen van Zwitserland, Fort Knox en No's Crab Key Lair. Ook op het gebied van tegenstanders en vriendelijke NPC's is het een feest van herkenning voor de echte bondfanaat. Onder andere Oddjob, Scaramanga, Xenia Onatopp en Pussy Galore maken hun opwachting in het spel.

Naast een uitgebreide singleplayer campaign belooft men ook multiplayer mogelijkheden, zowel in split screen op alle drie de platformen (Xbox, GameCube, PS2), als online op de Playstation 2. Je zal zowel cooperatief de singleplayer missies kunnen spelen als de klassieke deathmatch modes. Ook is er een objective-based mode in het spel aanwezig. Golden Eye: Rogue Agent wordt op de E3 onthuld en zal later dit jaar verschijnen.