GoldenEye 007-heruitgave bevestigd voor Switch en Xbox Game Pass

GoldenEye 007-heruitgave bevestigd voor Switch en Xbox Game Pass

De klassieke consoleshooter GoldenEye 007 komt naar Nintendo Switch en Xbox Game Pass.

De game werd tijdens de Nintendo Direct onthuld voor Nintendo Switch Online - het spel op de N64-app die gedownload kan worden door abonnees die ook betalen voor het Switch Online-uitbreidingspakket. Het is niet bekend of de game ook los te koop komt.

Kort na de aankondiging tijdens Nintendo Direct liet Rare op social media weten dat de remaster ook naar Xbox Game Pass komt. "Inclusief Achievements, een 4k-resolutie en een soepelere framerate - zelfs in splitscreen multiplayer." Duidelijk is in ieder geval dat de game op Switch online gespeeld kan worden. Mogelijk wordt online multiplayer niet op Game Pass ondersteund. Een precieze releasedatum voor de game is er nog niet.

Nintendo liet tijdens de aankondiging van GoldenEye 007 ook weten dat dit en volgend jaar Nintendo 64-games als Pilotwings 64, Excitebike 64, de Pokémon Stadium-games, 1080 Snowboarding en de Mario Party-spellen naar Nintendo Switch Online komen.

Er gingen al jaren geruchten over een mogelijke heruitgave van de Nintendo 64-game GoldenEye 007. Vanwege verschillende licentiehouders is de game nooit opnieuw op een ander platform uitgegeven. Rare, dat inmiddels onderdeel is van Microsoft, ontwikkelde de game, maar ook Nintendo en MGM hebben rechten in handen. Voorheen zouden Microsoft en Rare hebben geprobeerd de game naar Xbox te brengen, maar Nintendo zou dat toen tegen hebben gehouden. Eerder dit jaar lekten er Xbox-achievements uit van het spel.

GoldenEye 007 verscheen in 1997 op de Nintendo 64 en is gebaseerd op de James Bond-film GoldenEye. De game stond bekend om de voor die tijd realistische schietactie. Naast een campagne bevatte het spel ook een lokale multiplayermodus voor vier spelers, die gretig aftrek vond.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tof dat Xbox en Nintendo beide deze parel van een game gaan her uitgeven.

0

Hype, net een Switch gehaald dus wel heel tof om dat online te doen. Hopelijk wel ook als losse game te kopen.

0
test

@Zut ik hoop ook als losse game voor xbox. Ik wil geen game pass.

0

Aanbevolen voor jou