GOG verkoopt binnenkort mogelijk LucasArts-games | Gamer.nl

GOG verkoopt binnenkort mogelijk LucasArts-games | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De website van GOG telt af tot de komst van "een nieuwe uitgever", en krijgt op bepaalde tijdstippen in het aftellen speciale lettertypes. Een forumgebruiker kwam erachter dat deze lettertypes overeenkomen met bekende franchises van LucasArts, eigendom van Disney Interactive. Het gaat om de Indiana Jones-, Star Wars- en Tales of Monkey Island-franchises.

Eerder dit jaar zette Disney al 21 spellen op distributieplatform Steam, na afwezigheid op dat platform. Als de nieuwe uitgever op GOG inderdaad Disney is, heeft het bedrijf er voor gekozen om zijn games ook op andere virtuele platforms uit te brengen.

GOG Indy

Indiana Jones


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou