Goedkope yen maskeert tegenvallende verkoop Wii U, Wii en 3DS | Gamer.nl

Goedkope yen maskeert tegenvallende verkoop Wii U, Wii en 3DS | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Er gingen in de laatste maanden van het jaar 4,9 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS over de toonbank. Een jaar geleden waren dat er nog 7,76 miljoen. Er werden daarnaast 1,9 miljoen Wii U's en 210.000 Wii's verkocht. In dezelfde periode in 2013 ging het om respectievelijk 1,95 miljoen en 600.000 exemplaren.

Verwachting

De goedkope Japanse yen compenseert de tegenvallende verkopen waardoor Nintendo verwacht in het gebroken boekjaar, dat eindigt op 30 maart, 30 miljard yen (224 miljoen euro) winst verwacht te maken. Eerder ging het bedrijf nog uit van een winst van 20 miljard yen (149,3 miljoen euro).

Volgens marktkenners heeft Nintendo grote moeite om meer liefhebbers te vinden voor de spelcomputers buiten de reeds bestaande groep Nintendo-fans. Daarnaast zal het concern de komende periode geen nieuwe producten lanceren.

Nintendo verwacht in het gehele boekjaar negen miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS te verkopen. Dat zijn er drie miljoen minder dan het bedrijf drie maanden geleden verwachtte. De voorspelling voor de verkoop van de Wii (500.000 exemplaren) en de Wii U (3,6 miljoen exemplaren) zijn wel gelijk gebleven.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou