Gisteren werden we voorzien van een tweetal nieuwe screenshots van Tomb Raider Underworld, vandaag heeft uitgever Eidos Interactive een aantal sappige details vrijgegeven van dit avonturenspel.

Zo zal het nieuwste deel in de langlopende serie zich afspelen op de meest uiteenlopende locaties. Exotische kusten, regenachtige jungles en bevroren eilanden; Lara reist in dit deel meerdere malen de wereld rond.

Het verhaal van Underworld draait vooral om de Noorse god Thor en zijn krachtige hamer. Aan Lara Croft is het de taak te onderzoeken of de mythes rondom deze godheid aan de waarheid ontleend zijn of dat het niet meer zijn dan vermakelijke verzinsels.

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft bovendien aangegeven dat er een paar spelelementen onder handen genomen zijn. Zo zal het schietsysteem ditmaal een stuk veelzijdiger zijn, is er continu een driedimensionale plattegrond aanwezig en zijn de puzzels diepgaander dan de voorgaande delen door de verbeterde interactiemogelijkheden met de omgevingen. Ook is het in Underworld mogelijk bepaalde omgevingen onveilig te maken met een motor.

Tenslotte is de releasedatum van het spel vrijgegeven. Tom Raider Underworld zal vanaf 28 november voor vrijwel elk gangbaar platform in de winkels liggen.