God of War-regisseur Cory Barlog roept gamers op ontwikkelaars beter te behandelen

God of War-regisseur Cory Barlog roept gamers op ontwikkelaars beter te behandelen

Sony Santa Monica’s creative director Cory Barlog, tevens regisseur van de vorige God of War, plaatst op Twitter een oproep aan gamers om ontwikkelaars met ‘fatsoen en respect’ te behandelen.

Door verscheidene nieuwsberichten en hevige speculatie van insiders werd gisteren een aankondiging omtrent God of War Ragnarök verwacht. Die kwam er uiteindelijk niet, waarna enkele game-ontwikkelaars die bij het project zijn betrokken meldden dat ze online belaagd worden, waaronder cinematics producer Estelle Tigani

Cory Barlog reageerde daar al kwaad op. “Is dit een fucking grap? [..] Zij werken zich rot om iets te maken waar jij van geniet. Toon wat fucking respect.” Vervolgens werd bekend dat Return to Monkey Island-maker Ron Gilbert niets meer over zijn game gaat delen vanwege online commentaar erop, en deelde Barlog zijn tweet. Barlog riep zijn volgers ook al op om geduldig te zijn voor de releasedatum van Ragnarök.

Op de opmerking van een volger, die journalisten als Jason Schrier en insiders als The Snitch beschuldigt voor de hevige reacties, reageert Barlog duidelijk: “Doe dat niet. Het antwoord is niet om iemand te vinden om te beschuldigen of haat op te focussen. Doe anderen misschien een plezier en behandel de mensen die de dingen maken waar we van houden met wat fatsoen en respect.”

“Dit is niet een gevecht, we zitten niet in een oorlog. We proberen alleen [dingen] te maken en er samen van te genieten”, sluit Barlog zijn tweet af. Hij krijgt bijval van Xbox-baas Phil Spencer: “Erg goed gezegd, Cory. Kan niet wachten om van GoW te genieten wanneer hij uitkomt. En dankjewel aan jou en het team voor het maken van dingen waar wij van houden. Dankjewel.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi gezegd! Belachelijk dat bepaalde mensen zo reageren op dit soort luxe problemen!

0

Haha waar mensen zich druk om maken. Ik speel het vervolg ook liever vandaag dan morgen, maar om nou mensen te gaan belagen is gewoon zielig. Tevens zie ik God of war gewoon in 2022 verschijnen. Alleen voelt Sony zich niet zo genoodzaakt om er haast bij te maken omdat ze 2022 al aardig voor elkaar hebben Uncharted legacy of thieves Horizon forbidden west Gran tourismo 7 Sifu Ghostwire Forspoken Last of us part 1 Stray God of war zal het rijtje mooi afmaken, maar aangezien de concurrentie haast niks er tegenoverstelt kunnen ze hem ook naar 2023 gooien. We will see

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Roy36NL Dat zijn toch niet allemaal PS games? Ik tel er 3 die niet ook op de PC uitkomen/uitgekomen zijn. OT: Teleurgesteld zijn mag altijd, maar ontwikkelaars bedreigen slaat natuurlijk nergens op. Dan ben je er echt een triest geval.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Roy36NL dat is het ook nog eens he, er is nog niet eens officieel gezegd dat die game uitgesteld is naar 2023, maar nu lopen mensen al te rellen. Kijk echt enorm uit naar deze game, op alle fronten geweldig

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Ziminar je moet zulke games ook niet haasten. Cory Barlog heeft nog wel gezegd dat ie nog wel in de planning staat voor 2022 dus ja we gaan het zien. Maar sommige mensen zijn zo raar om te gaan rellen

0
test

@Roy36NL Zijn nou niet echt toppers voor mij.

0
test

@Roy36NL Van Playstation Studios: Uncharted legacy of thieves = Remaster collectie Horizon forbidden west = AAA-game Gran turismo 7 = AAA-game. Last of us part 1 = Simpele remake. Niet van Playstation Studios: Sifu = Indie game. Ghostwire = Komt volgend jaar naar XBOX. Forspoken = AAA-game, komt ook naar PC. Stray = Game van een kleine uitgeverij. Ik vind dit geen mooie lijst, op het randje van tegenvallend zelfs. 2018 of 2020, dat waren mooie lijsten. Tuurlijk duurt het dan altijd wel even voordat er weer een topjaar komt, daar niet van. 2023 of 2024 kunnen bijvoorbeeld echt een topjaar worden. Beetje afhankelijk van een aantal titels.

0

Aanbevolen voor jou