God of War Ragnarök-regisseur onthult games die hem inspireerden

God of War Ragnarök-regisseur onthult games die hem inspireerden

God of War Ragnarök-regisseur Eric Williams heeft onthuld welke vijf NES-games hem hebben geïnspireerd.

Dat deed hij tijdens een interview met IGN. Hij noemt daarbij de eerste The Legend of Zelda, een prototype adventuregame die duidelijk ter inspiratie stond voor de pas uitgekomen actiegame. Ook Castlevania 2: Simon's Quest is van grote invloed geweest op Ragnarök, vooral vanwege de vele geheimen die spelers konden ontdekken.

Mike Tyson's Punch-Out!! is wellicht een wat verrassendere inspiratiebron geweest. De game heeft Williams geleerd hoe hij uitdagende (baas)gevechten kon creëren. Verder wordt River City Ransom genoemd, dat Williams heeft geleerd over het belang van een sterk thema dat in allerlei facetten van het spel terugkeert. Tot slot claimt hij dat het honkbalspel Baseball Stars ter inspiratie stond vanwege het belang van statistieken.

God of War Ragnarök is sinds vorige week verkrijgbaar voor PlayStation 5 en PlayStation 4. De game scoorde een 9 op Gamer.nl: "God of War Ragnarök is meer God of War, maar wel op de allerbeste manier. Heb je genoten van de vorige game en wil je vooral weten of het vervolg de verwachtingen waarmaakt, dan luidt het korte antwoord ja. Je zult niet teleurgesteld zijn."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben er volop mee bezig, en hij is zeker niet teleurstellend. Wat een geweldige game weer

0

Aanbevolen voor jou