Nieuws
God of War: Ragnarok

God of War Ragnarök-regisseur onthult games die hem inspireerden

Vijf NES-games die hebben geholpen

Geschreven door Michel Musters op
God of War Ragnarök-regisseur Eric Williams heeft onthuld welke vijf NES-games hem hebben geïnspireerd.

Dat deed hij tijdens een interview met IGN. Hij noemt daarbij de eerste The Legend of Zelda, een prototype adventuregame die duidelijk ter inspiratie stond voor de pas uitgekomen actiegame. Ook Castlevania 2: Simon's Quest is van grote invloed geweest op Ragnarök, vooral vanwege de vele geheimen die spelers konden ontdekken.

Mike Tyson's Punch-Out!! is wellicht een wat verrassendere inspiratiebron geweest. De game heeft Williams geleerd hoe hij uitdagende (baas)gevechten kon creëren. Verder wordt River City Ransom genoemd, dat Williams heeft geleerd over het belang van een sterk thema dat in allerlei facetten van het spel terugkeert. Tot slot claimt hij dat het honkbalspel Baseball Stars ter inspiratie stond vanwege het belang van statistieken.

God of War Ragnarök is sinds vorige week verkrijgbaar voor PlayStation 5 en PlayStation 4. De game scoorde een 9 op Gamer.nl: "God of War Ragnarök is meer God of War, maar wel op de allerbeste manier. Heb je genoten van de vorige game en wil je vooral weten of het vervolg de verwachtingen waarmaakt, dan luidt het korte antwoord ja. Je zult niet teleurgesteld zijn."

Dit artikel delen:

Lees meer

Volgende Fifa 23-update maakt Trivela-schot minder accuraat Phantom Liberty-uitbreiding voor Cyberpunk 2077 wordt betaalde dlc
1

Reacties op: God of War Ragnarök-regisseur onthult games die hem inspireerden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    RedBiohazzerd

    • 16 november 2022 09:33
    Ben er volop mee bezig, en hij is zeker niet teleurstellend. Wat een geweldige game weer

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.