God of War-maker: 'We willen niet vijftien jaar aan noordse mythologie besteden'

God of War-maker: 'We willen niet vijftien jaar aan noordse mythologie besteden'

De maker van God of War heeft uitgelegd waarom Ragnarok de laatste GoW-game is die zich in de noordse mythologie afspeelt. De ontwikkelaar wil zich simpelweg niet nog langer met die setting bezighouden.

Dat laat Cory Barlog, de regisseur van het in 2018 verschenen God of War, weten in een gesprek met Eric Williams, de regisseur van het aankomende God of War: Ragnarok, op YouTube-kanaal Kaptain Kuba. Tijdens de onthulling van God of War: Ragnarok vorige week werd al aangekondigd dat de noordse setting die met het in 2018 verschenen spel is geïntroduceerd, alleen nog maar in Ragnarok terugkeert.

"Eén van de belangrijkste redenen is dat de eerste game in vijf jaar tijd ontwikkeld werd, en hoe lang we over de tweede game doen weet ik niet zeker, maar ik verwacht dat het ongeveer dezelfde hoeveelheid tijd kost. Als we dan nog een derde game maken besteden we er in totaal zo'n vijftien jaar aan. Dat vind ik teveel voor één verhaal."

Volgens Barlog voelde het natuurlijker om het verhaal, dat met God of War in 2018 begon, in het tweede spel af te ronden. Hij ziet de relatie tussen Kratos en zijn zoon Atreus als het belangrijkste element. "De relatie tussen deze twee personages en de complexiteit daarvan straalt uit als rimpelingen in een meertje. We zouden er een oceaan van kunnen maken en die rimpelingen duizenden mijlen kunnen laten gaan, maar is dat wel noodzakelijk en is dat in het voordeel van de game, of zouden we het dan teveel verspreiden en de plot uit het oog verliezen?"

Barlog vergeleek de twee games in het gesprek met de The Lord of the Rings-filmtrilogie. "Het doet mij denken aan toen ik de uitgebreidere versies van Lord of the Rings in een boxset kocht. Ik kon gaan zitten en ze in 13,5 uur bekijken en een fantastische ervaring hebben. Ik wil dat je aan God of War 2018 kunt beginnen en dan God of War: Ragnarok kunt spelen en het gevoel hebben dat je het hele verhaal hebt ervaren. En ik wil ook dat dit gebeurt voordat mijn kind gaat studeren."

God of War: Ragnarok moet in 2022 op PlayStation 5 en PlayStation 4 verschijnen. De game speelt zich af in dezelfde wereld als God of War uit 2018, maar dit keer zijn alle negen dimensies te bezoeken, in plaats van de zes dimensies in de vorige game. Locaties die terugkeren uit de vorige game bevatten ook nieuwe gebieden om te bezoeken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"vijftian" ik als dyslect kon hier niet over heen lezen. Het leidt af van de inhoud.

0

De Noorse mythologie is niet meer hip. Over vijf jaar, Kratos in space! :P

0

Aanbevolen voor jou