God of War geïnspireerd door geannuleerde Star Wars tv-serie | Gamer.nl

God of War geïnspireerd door geannuleerde Star Wars tv-serie | Gamer.nl

De nieuwe God of War voor PlayStation 4 is geïnspireerd op scripts van een geannuleerde Star Wars televisieserie. Dat blijkt uit een gesprek tussen creative director Cory Balrog en VentureBeat.

Dat Sony een nieuwe God of War toonde tijdens hun E3-persconferentie werd door veel gamers voorspeld, maar wat niemand verwachtte is dat Kratos in zijn nieuwe game een zoon heeft. Volgens creative director Balrog is dat idee ontstaan uit de geannuleerde Star Wars-serie Underworld.

"Waarschijnlijk zijn de kleinste beginnetjes van dit idee, de ontkieming bij wijze van spreken, ontstaan toen ik werkte bij Lucasfilm en ik naar de Skywalker Ranch mocht gaan. Daar las ik de scripts voor de tv-serie", vertelt Balrog.

"Het was de meest verbluffende ervaring die ik ooit heb meegemaakt. Ik gaf om de Emperor. Ze hadden van de Emperor een sympathiek figuur gemaakt die onrecht werd aangedaan door een verdomde harteloze vrouw. Zij is zo'n hardcore gangster en ze verwoestte zijn menselijkheid. Ik moest bijna huilen tijdens het lezen. Dit gaat over de Emperor, de bliksem-uit-z'n-handen Emperor. Dat is iets magisch."

Balrog raakte geïnspireerd door het idee dat een slechterik ook sympathiek kon zijn en begon dit concept toe te pa en op Kratos. Hij pitchte de nieuwe God of War als een game waarin Kratos een tweede kans krijgt op het vaderschap en ondanks wat scheve blikken is de game uiteindelijk volgens Balrogs visie in ontwikkeling gegaan.

God of War is in ontwikkeling voor PlayStation 4 en werd vorige week tijdens Sony's E3-persconferentie onthuld.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou