"We proberen ons net zoals bij Batman, die in Christopher Nolans versie wordt voorgesteld, te richten op hoe Kratos verandert in het beest met het korte lontje dat we allemaal kennen en liefhebben", aldus Dunstan in een interview met IGN. Patrick Melton, de andere schrijver van de verfilming, vervolgt: "In het spel is er een aanval van de barbaren en Kratos roept de hulp in van (de oorlogsgod) Ares. Dat is aan het einde van de eerste act. Daarvoor zal hij nog sterfelijk zijn en zijn familie hebben."

"We gaan meer over hem leren en begrijpen hoe hij te werk gaat", vervolgt Melton. "Mogelijk duurt dat ongeveer dertig minuten, waartijdens het personage wordt opgebouwd, zodat (...) we hem als mens begrijpen en we ons de reis die hij gaat maken kunnen voorstellen. We zijn dan emotioneel betrokken bij hem, zodat we wellicht meer kunnen doen dan één film."

De schrijvers gaven in het interview aan dat het eerste script van de verfilming goed was, maar wel herschreven moest worden. "Het probleem is dat het script nog voor Clash of the Titans, Wrath of the Titans, 300 en Immortals was geschreven, en die films hebben flink wat geleend van de God of War-verhalen", aldus Dunstan. "Het was gedateerd, dus we hebben geprobeerd de verfilming uniek te maken." Het is nog niet bekend wanneer God of War officieel in productie gaat of wanneer de film in de bioscopen verschijnt.