Verwarring alom! Verschillende sites claimen dat Microsoft GEEN compensatie in de vorm van 2 games en 1 controller geeft aan mensen die de 299 euro kostende Xbox voor 26 april hebben gekocht.

Gamers.nl ging op onderzoek en kwam verschillende tegenstrijdige berichten tegen. Zo claimde zelfs interne bronnen binnen Microsoft (waaronder de support die zich in Dublin bevind) dat je een bon moet overleggen bij het aanvragen van de Customer Bonus Pack. De prijs van 299 euro zou daarbij niet in aanmerking komen voor deze tegemoetkoming.

Nadat we zojuist bij enkele Nederlandse shops informeerden, kregen we te horen dat de bonus juist WEL ook zou gelden voor mensen die nu hun Xbox voor 299 euro kopen.

Om een echt betrouwbare uitspraak te krijgen namen we contact op met Ingvar Meiers, manager Home & Retail Division Microsoft. Deze weet ons te verzekeren dat mensen die voor 26 april de Xbox voor 299 euro kopen WEL in aanmerking komen voor 2 gratis games en 1 gratis controller.

Het hoge woord is er dus uit: Koop je een Xbox voor 26 April dan betaal je 299 euro en krijg je voor maar liefst 180 keiharde euro's aan bonusartikelen erbij.

Koopje? We dachten van wel.