Nieuws
Sea of Thieves

Bèta voor Sea of Thieves komt terug en meer info over Kraken

Ook info over het kiezen van een eigen personage

Geschreven door Bob van der Laan op
De bèta voor Sea of Thieves keert binnenkort terug. Tevens is er meer informatie uitgelekt over de Kraken en is het kiezen van een eigen personage uitgelegd.

Van 16 tot en met 20 februari kunnen spelers met een closed-bèta Sea of Thieves weer spelen. Gedurende dit weekend kan Rare alvast statistieken verzamelen en verbeteringen aanbrengen voor het serversysteem. Dit weekend zal het volgens de ontwikkelaar niet ongewoon zijn als het spel zal gaan crashen of errors verschijnen wanneer een server wordt geselecteerd.

Kraken

Eerder deze maand waren er al geruchten dat Sea of Thieves een Kraken zou hebben. Deze week liet Chapman weten dat de geruchten kloppen en dat er dus echt een Kraken naar het spel komt. Een 4Chan-gebruiker heeft afgelopen donderdag anoniem zelfgemaakte foto’s van het wezen gepost. Uit de post blijkt dat de gebruiker onderdeel is van het ontwikkelaarsteam, een geheimhoudingsplicht heeft en dat hij het in een dronken bui online zou hebben gezet.

In de gesloten bèta was de Kraken nog niet te bewonderen, maar volgens Chapman is het beest overal in de open wereld tegen te komen en gebruikt het wezen elke keer andere strategieën toepast wanneer spelers tegen het beest vechten. Zo kan het beest spelers bijvoorbeeld aanvallen door ze aan zijn zuignappen vast te zuigen en vervolgens de speler tegen het dek van een schip aan te slaan of onder water te dompelen.

Kies je piraat

Sea of Thieves gaat van start in een virtuele piratenbar waar acht random geselecteerde piraten verschijnen. Deze zijn gegenereerd door de zogeheten ‘Infinite Pirate Generator’ die ervoor zorgt dat er willekeurig piraten gegenereerd worden die samengesteld zijn uit allerlei verschillende variabelen, zoals gender, etniciteit, lichaamsgrootte. Spelers kunnen aan het begin door de acht piraten heen scrollen en bekijken welke animaties de piraten hebben om zo een gevoel te krijgen hoe zij spelen. Wanneer spelers de acht piraten niks vinden gaat de ‘Infinite Pirate Generator’ opnieuw aan de slag om nieuwe piraten te genereren. In het spel is het niet mogelijk om een eigen piraat persoonlijk samen te stellen, alhoewel verschillende outfits in de game te vinden zijn.

Rare Studio Director, Craig Duncan, legt uit waarom spelers niet de mogelijkheid krijgen om hun eigen piraat persoonlijk samen te stellen: “We willen spelers laten denken dat ze met hun eigen Rare-gemaakte piraat spelen. Het zal spelers aanmoedigen personages te kiezen waar ze zelf nooit voor zullen gaan. Het is niet alleen om jezelf te recreëren. Deze Infinite Pirate Generator biedt de ontwikkelaars ook de mogelijkheid om na de release van de game jouw personage nog aan te kunnen passen.”

Sea of Thieves komt 20 maart uit voor Xbox One en Windows.

Dit artikel delen:

Lees meer

Deadly Premonition-ontwikkelaar kondigt The Missing aan Farming Simulator 19 aangekondigd
1

Reacties op: Bèta voor Sea of Thieves komt terug en meer info over Kraken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • PSPfreaky

  • 17 februari 2018 00:08
  "Uit de post blijkt dat de gebruiker onderdeel is van het ontwikkelaarsteam, een geheimhoudingsplicht heeft en dat hij het in een dronken bui online zou hebben gezet."

  Dit is gewoon een persoon die in de Pioneer Programme zit en is dus geen onderdeel van het ontwikkelaarsteam. Pioneers zijn actieve members op het forum die veel feedback achterlaten en bugs reporten. Zij hebben de mogelijkheid om de game regelmatig te testen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.